Tort Cristian

de Constelatialeu in Torturi, 22 Feb 2013 | 4405 vizualizari

 

Cristian este leutul meu scump si drag si el are o vorba ''mami nu faci si tu un tortulet mic,asa repede,sa mancam si noi''.Si cum mami executa si nu comenteaza, a iesit ce veti vedea...

 

INGREDIENTE

Blat
  • 200 g alune de padure macinate
  • 8 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingura cacao
Crema 1
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 100 g cacao
  • 150 g margarina rama sau unt
  • 100 ml frisca batuta tare
Crema 2
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 200 g capsuni
  • 100 ml frisca batuta spuma tare
Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura coniac
Pt.ornat 15 capsuni mai mici trase-n ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cristian:

Blatul:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga cele 3 galbenusuri,pe rand si se omogenizeaza bine.Se adauga alunele macinate si faina,amestecand usor sa nu se lase.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul incins in prealabil.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit

Siropul:

Se arde zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Se da dupa foc si se adauga o lingura coniac.Se lasa la racit

Crema 1:

Zaharul cu laptele si cacaoa pe baie abur pana se ingroasa,se da dupa foc si se adauga galbenusurile,unul cate unul,amestecand continuu.Apoi se incorporeaza si margarina,se da la congelator cca 1  si 1/2 ora.Dupa ce s-a racit bine,mixam bine crema si la final adaugam 100 ml frisca batuta spuma,pe care o incorporam in crema.

Crema 2:

Ciocolata rupta bucatele mici cu frisca lichida si zaharul pe baie de abur pana se topeste ciocolata,sa nu dea in fiert. Se da la congelator 1si1/2 ora ,apoi se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.Adaugam frisca batura spuma si capsunile maruntite.

Asamblare

Se taie blatul racit in trei,se siropeaza .Pe prima foaie punem crema 1,apoi foaia a doua siropata si ea,crema 2 ,ultimul blat si crema 1 deasupra,pe margini crema 2.Deasupra se pun capsunile trase in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cristian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Steffy 1

22.02.2013, 20:55

Arata foarte bine

Zamfira 1

22.02.2013, 21:18

O bunatate si arata fantastic!!!!

Rocsi 1

22.02.2013, 22:28

Super bun tortulet!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Excelent